“Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv”

-Astrid Lindgren

Lemshagas historia

Skolan startade 1995 med en ståtlig invigning av Helena Wallenberg, grundare samt självaste Astrid Lindgren. Det var en liten skara elever och lärare som entusiastiskt tog sig an den svåra utmaningen att skapa ”världens bästa skola”. Lärarna fortbildades i ”Visionen”. Visionen är en dröm med en plan, sa Helena Wallenberg. Hon var övertygad om att skolan skulle kunna byggas och fortleva med de goda krafter som fanns här.

De tre starka grundpelarna för skolan var de pedagogiska arbetssätten som var grundade i forskning kring hur barn bäst lär sig, en värdegrund som alla lever upp till och samhället omkring oss där bland annat föräldrarnas engagemang är en viktig faktor. Vi ser att hela Helenas vision och hela Lemshagas miljö bidrar till att eleverna känner sig trygga och kan utvecklas i lugn och ro till bra medmänniskor.

Hur har klasserna på Lemshaga fått sina planetnamn?

Från början när Lemshaga var en liten skola jobbade vi mycket integrerat mellan årskurserna. Det var ett sätt att individanpassa undervisningen. Då ville vi inte använda de vanliga årsbenämningarna utan en idé föddes att man hade klassnamn, som förskolan ofta har. Eftersom solsystemet då innehöll 10 planeter passade det bra att nämna klasserna efter avståndet till Solen. Att Solen är en stjärna var ju extra bra, eftersom våra elever ska vara stjärnor när de lämnar oss!

Våra klasser

F-klass – Pluto
Åk 1 – Neptunus
Åk 2 – Uranus
Åk 3 – Saturnus
Åk 4 – Jupiter

Header

Åk 5 – Mars
Åk 6 – Tellus
Åk 7 – Venus
Åk 8 – Merkurius
Åk 9 – Solen