Hej alla elever och vårdnadshavare i Tellus!

Under första veckan har vi sakta kommit igång med samtliga ämnen. Ni har även fått läroböcker och skrivböcker för några av ämnena.

Det har varit en hel del frånvaro på grund av sjukdomar så vi hoppas att ni som har varit borta är tillbaka på måndag då ni har varit saknade.

NO – biologi, kemi och fysik

I No har vi inlett kapitel 1 där vi fått lära oss mer om rymden och universum. Diskutera gärna hemma var universum tar slut. Vill passa på att berömma Tellus grön som visade stort engagemang under deras första NO lektion för terminen. Det märks verkligen att intresset finns för vad vi har runtomkring oss och vilka nya kunskaper vi kan få med oss i livet. Under kommande vecka kommer vi att börja läsa om solsystemet där vi bland annat får lära oss om våra planeter och vilka grannar vi på jorden har.

Teknik

Första lektionen i teknik fick ni svara på frågan “vad är teknik för dig?” där ni först fick tänka själva och skriva era tankar i ert teknikhäfte, därefter fick ni prata med den ni satt bredvid och sen pratade vi i helklass. Tankarna var varierande, många av er kopplade teknik till datorer och att det är när vi bygger ihop någonting med olika komponenter. Det är intressant att följa era tankar och är imponerad över vad ni redan kan. I nästa vecka kommer ni att få lära oss om elektriska system och hur generatorer fungerar.

Matematik

Matematiken fortsätter som vanligt och vi har under veckan som gått inlett kapitel 1 och är klara med lektion 1-3. Kapitlet handlar om talen till 1 000 000 där vi får arbeta med de olika talsorterna och se vilka mönster olika tal kan bilda.

Hemkunskap

Livets första hemkunskap började med att ni fick prova på att baka stekpannebröd vilket var populärt. Blir spännande att se er utveckling inom det ämnet.

Läxor

Framöver kommer läxorna att både finnas i veckobrevet samt på Meitner under listan “att göra”. Tveka inte att höra av er om det är något som mot förmodan inte fungerar.

Läxorna vi kommer att ha från och med nästa vecka är glosor i engelska, matematikuppgifter i matematiken och läsläxa i svenskan. Mer detaljerad information kommer i nästa veckas veckobrev där de första läxorna kommer att delas ut.

Bra att tänka på!

Vi vill påminna er om att skicka med era barn både kläder efter väder samt idrottskläder.

I och med att vi har längre dagar än tidigare påminner vi om vikten av att skicka med era barn frukt alternativt macka för att bättre orka hela dagarna.

Varma hälsningar från Tellus

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *