Solar, Solar, Solar!

Ännu en månad har gått på ert sista läsår här på Lemshaga. Vi har som vanligt hunnit med massor. Förutom lektioner har vi haft skolfotografering, träffat SYV, gjort tester inför gymnasieval, fyllt i våra dokument inför utvecklingssamtal, haft utvecklingssamtal (tack alla elever och vårdnadshavare för trevliga samtal, som alltid!) och så har vi haft Lemshagaspelen.

Lemshagaspelen är en dag där alla i Ladan är tillsammans. Vi träffas för en dag i rörelsens tecken och vi håller på med olika delar inom friidrotten. Det gäller att samla poäng till klassen och den klass som fick mest poäng skulle vinna ett pris, fika. Det var en ganska tilltufsad Solenklass som kom denna dag. Flera var skadade, några var sjuka och det var inte så många som kunde delta fullt ut, utifrån vad ni tyckte själva. Detta spelar mindre roll, att vara med och peppa, stötta och lyfta sina klasskamrater är minst lika viktigt. Många var lite nedstämda över att ni trodde att chansen att vinna var låg men ni antog vår utmaning. Peppar ni och stöttar ni så som ni brukar så kommer ni få fika ändå, oavsett resultat och vilken dag vi fick! Förutom att ni peppade er egen klass, peppade ni även alla andra och ni samlade ihop mängder med poäng till klassen ändå, så fika blev det!

Kommande:

Gymnasiemässan

Vi kommer under höstterminen att åka till gymnasiemässan tillsammans med Solen. All information kommer att komma längre fram på Meitner. All annan information om gymnasiet, SYV besök osv. finns också på Meitner. I filen finns även mailadressen till vår SYV om ni behöver komma i kontakt med honom.

Klassråd

I vår stävan efter att ni ska vara medbestämmande i Ladan kommer vi att börja med våra klassråd igen. Dessa kommer följa en annan plan än tidigare.

Prov/läxor

Tänk på att gå in i Meitner för att hålla koll på era prov och läxor. Ta igen det ni missar så att ni alltid ligger i fas, då blir det mycket lättare att hänga med på lektionstid.

NP muntligt

15 november är det dags för muntliga nationella prov. Denna dag kommer det bara ske prov, inga andra lektioner. All information kommer att komma på Meinter inför denna dag.

Ha en trevlig helg

//Madelene, Charlotta och Marie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *