Här kommer det andra månadsbrevet från fritids för terminen.
Hösten kom snabbare än vi trodde. De senaste veckorna har verkligen visat upp sin bragd med både härliga soldagar men även regn och rusk. 

Målet för hela fritidshemmet är fortsättningsvis relationer och hur man skapar och underhåller dessa. Dessutom har vi ytterligare ett mål kring materialvård skapats. Frågor som hur vi tar hand om det material vi använder dagligen på fritidshemmet och vilka förhållningsregler kring det har skapats tillsammans med eleverna.

I skrivande stund har läslovet precis avslutats och eleverna har fått möjlighet till en välbehövlig paus. I detta brev har vi valt att lyfta den pedagogiska verksamheten som främst skett under lovet.

De elever som befunnit sig på skolan under lovet har har erbjudits åldersadekvata och avdelningsöverskridande aktiviteter med utmaningar anpassade efter elevernas och gruppens behov. Aktiviteterna var utformade utifrån elevernas intressen och behov med stöd från det centrala innehållet i läroplanen. 

Genom skapande med olika material, redskap och tekniker har eleverna gjort rysliga kreationer med känsla av både höst och halloween. En populär aktivitet som erbjöds i stort sätt under hela veckan. Kreativiteten spred sig och vårt underbara kökteam bjöd på en spöklik matupplevelse med en matsal som både var klädd i spindelnät och mat i underliga färger. 

Eleverna har fått möjlighet att i mindre grupper testa på att baka tillsammans. Eleverna har tilldelats och fått följa enkla instruktioner och läsa recept. De har samarbetat kring att läsa och delegera arbetsuppgifterna för att nå resultatet. På Pluto (förskoleklassens avdelning) blev det istället våffelfest!

Nya aktiviteter som t.ex. Pokémonjakt introducerades där eleverna fick orientera sig i närmiljön med hjälp av bingobrickor och ledtrådar. Gamla godingar som ett spöklik disco med både dans och limbo erbjöds givetvis också.

Även ett besök av bokbussen hann vi med. Det var en spännande upplevelse där biblioteket kom inrullande på skolgården. Vi har under höstterminen gjort en storsatsning gällande läsning under både skol- och fritidstid. Besöket var otroligt uppskattat och bjöd in till att eleverna byggde både läskojor och mysiga samtal om olika typer av texter.

Nu kör vi sista rycket fram tills terminslut!
Eleverna har redan börjat nynna på julsånger och hörni nu är det knappt 7 underbara veckor kvar till jul!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *