Då är vi inne i december, sista månaden för detta läsår och det är inte många veckor kvar på terminen. 3 om vi ska vara precisa.

Vi har hunnit med massor denna månad också. Muntliga nationella prov, gymnasiemässan, SYV samtal (som vi fortsätter med nästa vecka också), avstämningar i flera ämnen, prov, ja massor.

Nationella prov- muntligt

Då är vi “äntligen” klara med de muntliga nationella proven. De flesta genomfördes under en och samma dag, med vissa undantag kring engelskan. Det gick super kring era prov. Vi har tränat mycket i alla ämnen både inför detta men också allmänt just kring det muntliga och det syntes. Ni gjorde ett bra jobb! Bedömningar kommer snart läggas ut på Meitner. Det är poäng som läggs ut som kommer att adderas ihop med era andra nationella prov som ni gör i vår, i just det ämnet, inget “betyg”.

Gymnasiemässan

Hela Solen åkte tillsammans iväg till Gymnasiemässan som fanns under några dagar på Älvsjömässan. Det var en mysig dag, intensivt på plats men när ni utvärderade kändes det som att ni var enbart positiva. Som alltid är det en fröjd att vara iväg med er, ni uppför er alltid exemplariskt. Även när jag strulade i tunnelbanan och gick lite fel… följde ni efter “lydigt” och snällt och när Madelene virrade bort sig ropade ni tillbaka henne så att alla hela tiden var samlade. Ta åt er massor med beröm!

PRAO

Snart är det dags för PRAO. Ni behöver lämna in era PRAO blanketter (egentligen senast idag) men till oss i början av nästa vecka om ni inte redan gjort det. Behöver ni hjälp meddelar ni oss mentorer. Blanketter finns också hos oss.

Håll koll på vad som kommer

Det är mycket nu inför de sista veckorna i skolan. Håll koll på prov, läxor, inlämningar. Allt ligger på Meitner. Är något otydligt kontaktar ni någon av oss mentorer. Tänk också på att det finns läxhjälp på både tisdagar och torsdagar som ni kan plugga extra på, tillsammans med någon av oss från Ladan (oftast Charlotta). Ett bra tillfälle att utnyttja!

Kommande

PRAO
6/12- jullunch
13/12- Lucia,
21/12- Julavslutning, kvällstid på skolan (mer info kommer)

Ta gärna med er utekläder även om ni börjar bli stora. Vi kanske utnyttjar snön lite mer som ni också önskat, så ta med er kläder så ni kan vara ute i, i den fantastiska miljön på skolgården som är inbädda i SNÖ!

Ha en mysig helg i snön
Madelene, Charlotta och Marie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *