Hej alla elever och vårdnadshavare i Tellus.

Jullovet närmar sig med stormsteg och nu har vi bara 14 skoldagar kvar på terminen. Nu kämpar vi tillsammans de skoldagar vi har kvar. Vi har tillsammans med våra elever skapat julstämning i Lillgården under dagen. Snällkalendern är något vi kommer att ägna åt oss under december månad fram till jullovet där vi gör olika uppgifter för att bry oss om varandra. I dagens lucka skulle vi göra en snällvägg där eleverna skrev positiva kommentarer till varandra.

Under den här veckan har vi fortsatt att lära oss om procent, vi har bland annat lärt oss om förhållande och hur bråk och procent har en koppling till varandra.

Matematik

Begrepp vi har bekantat oss med den här veckan är tabell, rabatt, prissänkning, prisökning, ursprungligt pris, andel, procent, helhet, bråkform, procentform, procentandel, förhållande, jämföra, förkorta, enklaste form och likvärdiga förhållande. Nästa vecka kommer vi att göra de sista lektionerna i kapitel 4 och avsluta med kunskapslogg för kapitlet.

Fokus under kunskapsloggen är följande:

  • Beräknar antal utifrån en procentsats
  • Beräkna en förändring i procent
  • Beräkna procentandel
  • Jämföra och beskriva förhållande
  • Proportionella samband

NO

Den här veckan har vi lagt fokus på att förbereda oss ytterligare inför kommande prov som är nästa vecka på fredagen. Provet kommer att vara under fredagens matematiklektioner för båda klasserna. För att förbereda sig inför provet kan man använda instuderingshäftet som delats ut i skolan, detta finns även tillgängligt på Meitner. Tips är att göra ett memory av begreppen för att lära sig ämnesspecifika begreppen på ett roligare sätt. Skriv begreppet på en ruta och vad det innebär på en annan ruta.

Varma vinterhälsningar från,

Maria, Krister, Viktor, Dan och Lotta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *