Nu har vi kommit till terminens slut och både pedagoger och elever har längtat efter en välbehövlig vila. Den sista tiden av terminen har fritidshemmets verksamhet fokuserat på balansen mellan aktivitet och vila

Rastlekarna har fortsatt i form av en julkalender där varje klass på mellangården fick chans att önska lekar. En möjlighet till elevinflytande samtidigt som man gör något roligt tillsammans och stärker det sociala samspelet. Varje dag har eleverna erbjudits att delta på lucköppning och sedan lekt tillsammans åldersblandat.

Julstämningen är på topp och många av våra aktiviteter har genomsyrats av temat. En stor del av fritidshemmet förvandlades till en julverkstad som verkligen sprakande av både färg och glitter till mångas förtjusning. I verkstaden har det skapats underbara julpyssel som till exempel dekorativa julkransar som kunde pryda dörren där hemma eller en smaskig pepparkaksby i vackra färger.  

En favorit i repris återupptogs och vi har haft fullsatta julshower. Eleverna har fått pröva på att uttrycka sig genom både musik, drama och dans. Det har varit färgsprakande shower där eleverna har fått träna på öppenhet och respekt för människors olikheter. Tillsammans med digitala verktyg och medier för kommunikation, har de tränat förmågan att uppträda, vara en bra publik och att peppa varandra till att våga och utmana sig själva.

Under nästa år kommer vi lägga mer fokus på målet materialvård och hur vi tillsammans med eleverna kan hjälpas åt att använda materialet på bästa sätt. Vi kommer då skriva mer om hur vi jobbar med det och hur eleverna har varit delaktiga.

Nu väntar julledigheten och elever som är anmälda välkomnas efter nyår till lovfritids med fortsatt fokus på återhämtning och vila. Tack för en underbar termin!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *