Hej alla fina Solar!

Vi vill börja med att tacka för den fina julpresenten vi fick sista skoldagen! Fina ni är – TACK!

Vi hoppas att ni alla haft en härlig julledighet och att ni är redo för er sista termin på Lemshaga. Vi vet att många tycker att slutet kan vara tufft och en del kanske skönt, men oavsett glöm inte att stanna upp och njuta av din sista tid på Lemshaga. Vår vackra miljö är oslagbar! Se bara på dessa underbara bilderna! (Fotocred: Sofia Ljungkvist!)

Utvecklingssamtal

Under v 6 må-on eftermiddag kommer det finnas möjlighet att boka in ett sista utvecklingssamtal. Det är inget krav om ni känner att ni har koll på läget, men en möjlighet. Vi kommer att förbereda oss inför utvecklingssamtalen på mentorstimmarna, oavsett om du har ett eller inte, då det är viktigt att reflektera kring sitt lärande och sina mål. Det är bra att börja fundera redan nu. Vi kommer att lägga ut tiderna under v 4, så håll utkik!

Nationella prov

Under vårterminen kommer ni i Solen att genomföra dem nationella proven i ett flertal ämnen. Vi kommer att förbereda oss inför dem under terminen så att ni känner er redo. För er som vill planera och veta datumen för dem redan nu finns dem här:

https://www.skolverket.se/undervisning/grundskolan/nationella-prov-i-grundskolan/provdatum-i-grundskolan

Gymnasieval

Nu är ni snart framme vid att göra er första ansökan till gymnasiet. Vi har i skolan under hösten förberett oss/er inför det genom information från vår SYV till elever och föräldrar, enskilda SYV-samtal, gymnasiemässan, titta på film om olika gymnasieprogram osv. Ett tips som även SYV pratade om är att besöka skolor på öppet hus för att skapa sig en egen bild av skolan. Så håll utkik efter när skolorna bjuder in till detta!

Anders Hansens bok

I linje med skolans treårsmål kring hälsa och välbefinnande kommer vi alla i Ladan att läsa hela eller delar av boken ”Depphjärnan – för unga”. Anders Hansens bok vill vi använda för att kunna förstå mer vad som påverkar vårt mående och få idéer om hur vi själva kan göra för att påverka hur vi mår. Ni därhemma får gärna vara en del av detta och även ni läsa boken.

Inspirationsmässa 13/3

Den 13/3 kommer alla i Ladan bjudas på en inspirerande mässa om yrkesval och livsval. Just nu söker vi inspiratörer som vill komma och träffa våra elever och prata cirka 20 min om sitt yrke. Ta kontakt med Maria K-W om du vill vara en del av detta.

Vi mentorer ser framemot en sista termin på Lemshaga tillsammans med er!

Ha en fin helg!

/Varma hälsningar från Solenmentorerna

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *