Hej bästa Tellusar!

Först vill jag rikta ett stort tack till alla som deltog den här dagen, vilken dag vi precis haft tillsammans. Några av er åkte skridskor hela dagen medan några passade på att simma i badhuset en del av dagen.

Vi har under senaste veckorna arbetat med positionstabellen med decimaler där ni fått repetera om tiondelar, hundradelar och tusendelar. Nu har vi börjat lära oss om algebraiska uttryck och övat på förståelsen för ekvationer. Ett arbetsområde som till en början kan kännas svårt men som med tiden ger med sig.

I NO har vi lärt oss om livets utveckling där vi fått kunskaper om hur vi finns till. Vi har både svarat på frågor i aktivitetsboken, gjort stenciler, memory och haft föreläsning a la Maria där jag gått igenom kapitlet med tillhörande anteckningar. I teknik har vi prövat att programmera i programmeringsprogrammet Microbit.org och använt oss av microbits för att installera olika uppgifter. Några av er har provat programmera en fyr där vi fått en lampa att blinka och några har programmerat fläktar. Det märks att ni har kunskaper inom området programmering, imponerande! Framöver kommer vi att lära oss om kemi och dess olika delar.

Vi har under engelsklektionerna arbetat mycket med engelskans grammatik och dessutom påbörjat ett projekt där ni skriver om era drömvärldar. Framöver kommer vi att lägga fokus på att förbereda oss inför nationella proven. Vi kommer att gå igenom grunderna i både engelska och matematik för att förbereda oss på bästa sätt. Läs gärna böcker på engelska hemma, se på engelska filmer eller varför inte prata engelska vid middagsbordet.

Bifogar några bilder från januari där vi både hunnit med Fairplay cup, programmering och fokuserade lektioner.

Klart man behöver hitta skydd när det är innebandyturnering 🙂
Övar på engelskans grammatik och fokuset är på topp!
Fotbollsintresset finns hos många under utomhusrasterna!
Fokus med att programmera en fläkt.

Kom ihåg!

Utvecklingssamtal vecka 6 – boka ditt samtal med mentor

Trevlig helg önskar gänget i Tellus genom Maria

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *