Nu sopar vi basketplanen och letar solstrålar. Vi ser ljuset och vi går mot vår! Äntligen! 

Det närmar sig moppekortstider och med det vill vi påminna om vikten av att lägga all sådan aktivitet utanför skoltid. Av erfarenhet vet vi att det brukar äta upp mycket av vårens fokus och tid att ta moppekort, vilket kan skapa en rörig situation för oss alla. Hjälp era barn att slippa extra stress! Håll moppekortet utanför skoltid.

På lördag är det mellofinal och det har visat sig att deltagarna där inte är de enda som kan leverera texter. Ni är fantastiskt kreativa och när er engelsklärare fick feeling och kom på en utmaning som hon tyckte var kul, så var ni inte sena att haka på. Och vilka texter! Vad vi skrattade tillsammans. Tack för det! Ni fick alltså endast 30 minuter på er att skapa en historia som skulle innehålla alla (eller så många som möjligt av) de engelska låttitlarna i årets melodifestival. Titlarna fick ändras från t ex singular till plural, användas hur många gånger som helst, i vilken ordning som helst. Ni fick lägga till valfria ord runtomkring och ni skulle försöka få med en ‘plot line’ (början, mitten/konflikt, upplösning och lösning). Några delar av texterna kan ni se i bildspelet. Utmana era människor där hemma. Det är inte lika lätt som det ser ut!

Inom området litteraturhistoria har ni dramatiserat Shakespearepjäser och även där visade sig er kreativa sida tydligt.

Vi börjar området Sexualitet, samtycke och relationer i NO (f d Sex- och samlevnad). Det är ett område som ofta väcker intresse, känslor och funderingar. Vi knyter ihop det med bland annat Välbefinnandeprojektet, Depphjärnan för Unga, besök på ungdomsmottagning och uppgifter och samtal i både engelska och svenska.

Till sist vill vi önska er en skön helg. Passa på att fånga lite dagsljus, lite frisk luft, rörelse, gemenskap och allt det där andra som gör att vi mår bra och orkar lite till. Be kind, for everyone is fighting their own battles!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *