Så lämnar vi vintern bakom oss för att förhoppningsvis även fortsättningsvis njuta av våren. 

I SOn är det aktuellt med en större avstämning inom geografi och inom idrotten skriver de i dagarna prov om hälsa. Provet handlar om vad vi mår bra av? Vad vi kan göra för att må bättre? mm. Det är kopplat både till Anders Hansens sommarprat/bok och vårt treårsmål välbefinnande. I svenskan har de runt påsk haft samtal om litteraturhistoria och det har varit härligt att lyssna på våra kloka, pålästa ungdomar. Fokus var även på förmågan att samtala och med det att praktisera turtagning, stötta varandra att delta och att lyssna in vilket bidrog till väldigt fina samtal.

Vi drog igång skolan igen efter lovet med att baka snoppar och snippor på mentorstiden (se bilder nedan). Det var glad och uppsluppen stämning när det gick att gå ihop och baka en väldigt stor penis som också svällde bra i ugnen. Det bakades även ett ensamt bröst utan bröstvårta för att alla ska vara representerade. Även svenskan har kopplats till NO-undervisningen om sexualitet, samtycke och relationer och klasserna skriver just nu texter  om ett ämne de valt själva men som är kopplat till det området de läser i biologin. Så det skrivs kärleksnoveller, faktatexter om östrogen, argumenterande texter som samtycke och prostitution. I engelskan läser de vidare i boken om Junior som just nu funderar på vilka relationer han har i sitt liv som är betydelsefulla. Detta har vi kopplat till ett kapitel i boken “Depphjärnan” som handlar om flocken. Att fundera på vem som ingår i ens flock kan vara ansträngande och svårt men att få upp ögonen för att den inte alltid behöver se ut på ett visst sätt kan ändå vara positivt. 

Torsdag denna vecka var vi och såg filmen “Under de naked sky” som Stockholm filmfestival junior presenterar. Om ni vill läsa mer om filmen eller se trailern så kan ni googla på titeln. Även den handlar om relationer och hur ens “flock” kan se ut om man inte har föräldrar som inte riktigt klarar av att vara föräldrar. 

Som vi skrev i tidigare utskick så är det föräldramöte 22/4 tillsammans med vår studio,- och yrkesvägledare Daniel. Eleverna kommer att få träffa Daniel den 27/5 för att få ställa sina frågor och lyssna på info inför kommande gymnasieansökan. 

Varma hälsningar

Maria, Malin och Fia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *