Ljuset & våren

Det märks att vi går mot ljusare tider och det på många sätt. Kvällarna är lite mindre mörka. Dagarna är ofta lite varmare och naturen börja visa tecken på att vakna. Allt detta gör ofta saker vi ska göra lite lättare!

Saker vi försöker få till är t ex att alla ni elever ska nå era uppsatta mål. Kolla därför på dem igen och se vad fungerar och vad kan justeras för att kunna komma i mål. Under mentorstimmarna samtalar vi också om konsten att bemästra tiden. Här samtalar vi om hur man gör för att t ex hålla koll på tiden, lite magi i det…vi har i alla fall tillsammans satt ett mål tillsammans för vart ”vår magi” ska ta oss! I måndags var Linnea på plats under mentorstiden. Linnea är vår nya skolsköterska och hon berättade om sig och hälsoarbetet som hon gör med elever. Detta arbete innebär att vi nu ska göra hälsoenkäter och alla har individuella samtal med Linnea för att stämma av läget.

I en annan del av vår verksamhet jobbar vi med en kommande utställning. Vi studerar många av de hemska saker som sker runt om i världen och det är allt från krig till olika naturkatastrofer. Här vill vi dock även sätta fokus på vad som görs för att hjälpa till i dessa lägen för att se vilket fantastiskt jobba många människor gör runt om i världen.

Vi hoppas därför att många vill komma till skolans dag den 24 maj (fredag eftermiddag) då vi vill visa detta (och mer 🙂

Parallellt med utställningen jobbar vi med andra saker också ex kartor. En utmaning nu är att försöka få koll på viktiga platser runt om i världen. I vårt jobb som nu också glider över i historia, ser vi att flera av dessa platser varit viktiga länge. Målet är att få viktiga referenspunkter runt om i världen. Med dessa kan du då lättare orientera dig i t ex samtal med med andra människor.

Kreativitet är något vi återkommande ser att ni venusar visar fina prov på. Ett litet exempel på detta är de bidrag till utställningen som görs under engelskan som nu senast fick ett mycket glittrigt inslag! Ni som inte var på plats kan se detta som en ”cliffhanger” då ni får se resultatet under skoalns dag. 

Vi i Venusteamet önskar er alla en fin fortsättning på våren!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *