Månadsbrev juni 2024

Månaden började med prao och påfyllnad av nya erfarenheter. Härligt att höra om allas erfarenheter och positiva återkopplingar. 

Vi har under maj månad även åkt iväg för att hjälpa Hands2ocean att rensa havsbotten från skräp. Vi bidrog genom att hjälpa dykare att dra upp skräp och sopsortera. 

I svenskan har vi läst boken “Tio över ett” av Ann-Helen Laestadius som handlar om flytten av Kiruna och en tonårings tankar om förändringar. Vi avslutade med att lyssna på Ann-Helens sommarprat. Dels som avslutning på vår läsning och dels som en förberedelse inför hösten då vi börjar med att skriva sommarprat. 

I SOn har klassen arbetat med frågor om EU kopplat till det aktuella EU-valet. Ta gärna med era tonåringar när ni röstar. Det är inte så många år kvar tills det är deras tur att rösta. 

I NOn har klassen byggt egna högtalare och fascinerats av hur en liten kartong, papper, magneter och koppartråd kan fungera som förstärkare av ljud. 

I engelska har eleverna fått hitta sina röster och tränat på argumentation i skrift och tal. Så om ni blir övertalade på engelska så vet ni varför. 

I idrotten har klasserna dansat och gjort egna koreografier, helt fantastiskt! 

Nästa vecka är en schemabrytande vecka vilket kan vara lustfyllt för några och ansträngande för andra. Schema inför nästa vecka kommer på Meitner. Håll koll på Meitner lite löpande då det kommer bli lite info framöver. 

I tisdags fick klassen information om att de kommer byta SO-lärare till hösten. De kommer inte längre ha Henrik i SO utan kommer att ha Fredrik som de har haft år 4-7. Han känner ju klassen väl så vi tror att övergången kommer bli smidig. 

Jag vill avsluta med att skicka med er några dikter inspirerade av en poet som heter Whitney Hanson. Det är många som är trötta just nu, både elever, lärare och föräldrar. Vi kämpar på tillsammans för att orka in i det sista. 

“På svenska säger vi: Jag hatar skolan.
På poetiska säger vi: Det levande helvetet på jorden. Skärselden där oskyldiga själar plågas varje dag. Den plast som jag med hela mitt hjärta önskar sluta existera från jordens yta.”

“På svenska säger vi: Att runka.
På poetiska säger vi: Att utsöndra lyckohormoner och livet är värt att leva igen”

“På svenska säger vi: Sommar
Inom poesin säger vi:
Doften av blommor och bär
och solen som steker min atmosfär.
Ingen sommar är utan din varma hand
som steker min svala arm.
Vinden blåsande genom ditt hår,
allt det onda jag kände ville bara gå.”

“På svenska säger vi: Jag kommer älska dig för alltid.
Inom poesin säger vi: Tills döden skiljer oss åt skall jag älska dig så. För ej kan ens denna grymma värld släcka lågan som brinner i mitt hjärta. Bara för dig.”

Vi önskar er alla en fin långhelg!
Vänligen
Maria, Malin och Fia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *