Solen Solen Solen

Veckorna springer förbi och det är bara en vecka kvar av livet på Lemshaga och tiden i grundskolan. Vilka år vi haft! Men den sista tiden har varit hektisk. Allt ska bli klart, allt ska lämnas in men vi ska också hinna med att njuta och få umgås med varandra. Tur att vi har 1 vecka kvar!

Skolans dag

I slutet av maj månad firade vi Skolans dag här på Lemshaga. Eftermiddagen gick i vårt 3- års mål, där ni fick besöka andra klasser och se vad de gjort, visa upp era alster i både slöjd och bild, samt springa ett nytt skollopp. Sist på dagen var vi alla laddade för att springa triangeln, en ca 2,5 km runda tillsammans med andra klasser på skolan. Först ut i loppet var jag som hare. Sprang ni ikapp mig fick ni en guldbiljett som ni inte visste vad den betydde. Det enda ni visste var att spring ikapp haren, försök få tag på en biljett och spring tillbaka till Amfiteatern. När jag startade en stund innan er var jag oerhört nervös, det var som att ha en skock jagande vargar efter mig, som bara var ute efter att komma ikapp. Jag visste ju att det inte var speciellt lätt att hålla er bakom mig och mycket riktigt, ni kom ikapp. Det var många (inklusive jag) som tyckte det var roligt med just haren, att det hade skapat en större lust att springa. Kul var det i alla fall och era ansikten när ni kom tillbaka och era ord bekräftade detta, att det blev lyckat!

Tal

Sista lektionerna i svenska har vi jobbat med tal. Alla har skrivit tal och framfört inför klassen och till klassen. Det har bjudits på skratt, eftertanke och reflektion och inte minst minnen. Det var så fina kloka insikter som lyftes och det var en rörd lärare. Ja det kom några tårar också. Det vet ni att ni får ta 🙂

Högtalare och Genetik

I no:n har vi ägnat slutet av terminen åt både teknik och biologi parallellt. Ni har fått bygga egna högtalare med hjälp av en kartong, papper, magneter och koppartråd. Fantastiskt och fascinerande att skapa ljud med dessa enkla medel. Vi har även läst om DNA och gener samt dominanta och recessiva anlag inom genetiken. Vi har ritat korsningsscheman och tagit fram DNA ur en kiwi.

Sista veckan

Allt som händer sker, tider, vart vi ska vara, samlingsplats och så vidare ligger i Meitner. Gå in där för att hålla koll vad som sker alla de olika dagarna.

Ta hand om er, njut av lite ledighet så ses vi i nästa vecka

Mentorerna i Solen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *