Månadsbrev Tellus maj

Nu är det inte långt kvar till sommarlovet och vi har haft fullspäckat schema fram tills nu. Vi har under maj månad klarat av NO prov inom befruktning och fortplantning, avstämning i SO inför högstadiet, blivit klara med matematikboken och repeterat inför nästa läsår. Heja oss!

Tur att vi har fem skoldagar framför oss för att skapa fler minnen tillsammans där vi bland annat ska paddla kajak, bli bjudna på vår traditionella Telluslunch och en skolavslutning. Det är med trygga händer vi lämnar över er till högstadiet där vi vet att ni kommer att trivas. Samtidigt är det enormt känslomässigt för oss pedagoger som släpper er då ni kommer att vara saknade.

Vi har även haft besök denna vecka av Melker där ni verkligen visat vilka fantastiska barn ni är som tagit ansvar och engagerat er i den yngre generationen.

Under maj månad har vi även haft en dag där vi spelat brännboll, fotboll, badat och grillat. Minnen som vi tar med oss för evigt.

Tälja morotsblommor med Ayla

Skolans dag

En tradition vi har på Lemshaga har är att vi besöker samtliga årskurser för att belysa vad vi har gjort och delar med oss med och av varandra. Den här dagen omfattades av både “Smartare än en Tellusare” och försäljning av våra marsianer. Dagen avslutades med ett skollopp där alla sprang eller gick 2,5 kilometer tillsammans.

NO befruktning och fortplantning

Me in ten years

Vi har de senaste engelskalektionerna ägnat oss åt att skriva ett brev till oss själva där ni fått skriva var ni tror att ni befinner er om tio år. Var någonstans bor ni, har ni flyttat hemifrån, vad jobbar ni med eller vad studerar ni, var befinner ni er i livet, har ni en egen familj och vilka intressen har ni? Brevet sparas och öppnas inte förrän 2034.

Vi vill härmed önska er ett välförtjänt sommarlov,

Pedagogerna i Tellus

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *