Så var vi där – sista veckan för detta läsår. Många “sista provet”, “sista NO:n” sista engelskan”, “sista läxan” och “sista håltimman” – för detta läsår i alla fall:) Maj har passerat och vi har hunnit med allt från Skolans dag med första “Lemshagaloppet” och vidare till fokus med reflektion av vad skärmtid innebär. Vi diskuterade det på Mentorslektionen – vad är bra och dåligt med skärmtid. Vi prövade också att landa här och nu – livet går inte i repris och varje minut med skärmen kommer inte igen för att göra annat. Vi provade helt enkelt några övningar inspirerade av yoga och mindfulness. Våga gärna göra hemma tillsammans –  ta 3-5 minuter och följ med och hitta lugnet och närvaron. Länk till bra övningar och som vi valde ifrån och som man kan lägga in i sin mobil hittar du här https://www.tidattleva.se/

Skolans dag som vi firade den 24 maj var på många sätt en trevlig och uppskattad tillställning. Utöver avslutningen med Lemshagaloppet så vill vi återigen tacka de föräldrar som kom och bidrog till samvaro och engagemang – eleverna hade mycket att visa och delge och föräldrars deltagande och uppmärksamhet blir extra viktig för att synliggöra att skola och hem hör ihop. Maj var även en månad då mycket skulle hinnas göras klart, Några kanske har något kvar som släpar och behöver avslutas. Det är viktigt att få de uppgifter inlämnade och klara som hör åk 7 till.

Torbjörn har gjort sina sista lektioner med alla Venusar och Frida som blir nyanställd från och med hösten och som kommer att ta över undervisningen för Matematik, NO och Teknik var och hälsade på förra veckan. Spännande med nytt ansikte och lärare. Under NO-lektionerna har eleverna fått köra hårt med laborationer både i Fysik och Kemi – det har blivit många labbrapporter att fylla i och en hel del nya kunskaper och erfarenheter.

Om vi tittar framåt den sista veckan så blir måndagen som vanligt och på mentorstiden kommer eleverna få reda på nya uppdelningarna till Merkurius Grön och Röd. Vi har jobbat mycket med att få till de nya grupperna tillsammans med halvklasser. Vi är trygga med vår indelning vi kommer inte göra några förändringar utifrån det vi tänkt då vi utgår från gruppdynamik och “Laget före jaget” 

Tisdag till torsdag är fokus på samvaro och gemenskap. Tisdag blir det lekar och städ för alla i Ladan fram till att vi tar oss till Södersved för bad och häng med Merkurius och Solen. Onsdag och torsdag blir Venustid med utflykter inom kommunen och även till stan. Eleverna har koll efter mentorstiden på måndag. 

Till sist vill Torbjörn tacka för lånet av era fina Venusar och vi önskar även honom lycka till på ny arbetsplats och vi alla i Venus-Teamet önska er en riktigt trevlig och skön vila under sommarlovet, så ses vi igen som Merkurius. Närmare Solen kan man inte komma 🙂… 

Mvh, Venusteamet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *