Så här kan ett sportlov gestalta sig på Lemshaga FritidsKLUBB.

Veckan inleddes med en tur till hamnen där vi kollade in lite av vår lokalhistoria kopplad till våra gatunamn i hamnkvarteren.

Våra elever har också fixat eld i eldfatet på gården och bjudit in Mellangården. Det bjöds på varmchoklad med pinnbröd och smores över öppen eld.

En heldag intog våra elever hemkunskapen och dagen ägnades helt åt matlagning och bakning. Man kunde också välja att åka skridskor. 

Vi önskar Lerlov vid första bästa tillfälle, kanske redan under påsken. På porslinsmuseets verkstad finns stengodslera! Där kan vi få klämma, känna, ringla, skulptera, tumma och tänja under ledning av konstpedagoger. Ett helt fritt skapande står i centrum.

Vi vill också tacka Hendrike för en fin hoppuppvisning med hoppkaninerna Hojt, Palt, Rai, Koji och Patrick, som nu har testkörts av våra sportlovselever. Det ingick såklart också lite kaningos. Det skulle visa sig vara ett lika populärt inslag för våra allra yngsta på skolan som för våra allra äldsta elever på lovbesök! Fint!

Här en text skriven av en av våra Klubbare:

Klubben var på Hackshield på Värmdös nya kulturhus och där fick vi ta cyberpass. Där träffade vi en polis som hette Sofie. Vi träffade också personal från Mediemyndigheten. De pratade om vad barn och unga kan råka ut för på nätet. Vi fick bland annat veta att man inte får skriva elaka kommentarer på spel chattar och att man aldrig kan veta vem som döljer sig bakom en avatar i ett spel. Polisen pratade om hur ett brott på nätet kan se ut och vad man ska vara uppmärksam på. Polisen sa också att om man uppmanas av någon på nätet att göra något som inte känns ok, så ska man alltid prata med en vuxen som man litar på. Vi testade också att skydda oss på nätet.

 tips!

Har du ett barn som är på nätet, men du tycker att det är lite svårt att prata med ditt barn om vad och hur på nätet? Här är ett tips på föräldraguider om barn och unga på nätet. De olika sidorna/filmerna ger dig en bra grund för ett samtal med ditt barn. För oss föräldrar födda ett annat sekel finns också längst ner bland föräldraguiderna “Digitala medier – på föräldriska”, ni avgör själva vad ni behöver. 

https://mediemyndigheten.se/barn-och-unga/for-vuxna

https://mediemyndigheten.se/barn-och-unga/for-vuxna/foraldraguider/digitala-medier-pa-foraldriska


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *