Hej,

Här kommer Neptunus månadsbrev för maj.

Hattparad

Lemshaga har som tradition att varje år anordna en hattparad. Till paraden skapar varje årskurs en hatt med inspiration från ett aktuellt arbetsområde. Med fokus på vårt projekt kring miljö, källsortering och återvinning skapade vi hattar av skräp. Eleverna gick verkligen igång och skapade helt magiska hattar.

Innan hattparaden städade vi traditionsenligt skolgården. Vi sopade, krattade, rensade och plockade skräp. Vi i Neptunus gjorde extra fint på ovansidan av Mellangården. För oss är det viktigt att vi tillsammans tar hand om vår fantastiska miljö. Dagen avslutades med en gemensam fikastund i solen.

NO

Projektet kring miljö, källsortering och återvinning har fortsatt. Vi har genom pedagogiska filmer, texter, samtal och praktiska övningar lärt oss om hur vi kan sortera våra sopor samt varför det är bra att vi gör det. Vi har också undersökt vad som händer med papper, plast och glas som vi lämnar till återvinning. Av skräp har vi också skapat fina konstverk där fantasin fick flöda. Hockeyklubba, Rubiks kub, dator och en groda är bara några av konstverken. Eleverna fick namnge sina konstverk samt skriva vilka material de har använt.

Tillsammans har vi även en utmaning där vi är miljöhjältar. Varje gång någon lämnar skräp på återvinningsstationen, återvinningscentralen eller pantar tar en vuxen en bild och mailar till oss pedagoger. Eleven sätter sedan upp ett löv på våra klassträd. Lyckas vi gemensamt att samla 100 löv blir det fest och något extra bra för miljön. Nu ser vi fram emot att lära oss mer om kompostering och maskar.

Soliga hälsningar från oss i Neptunus!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *