Här kommer Uranus månadsbrev för juni månad.

Nu är det inte lång tid kvar på terminen och vill vill önska alla en riktigt skön sommar och tack för att ni ville följa oss i vårt månadsbrev. Nästa år heter vi Saturnus och finns i Villan.

Utflykt till Artipelag

Förundran, fantasi och fantastiskt sällskap

Torsdagen den 30 maj gjorde vi en utflykt till Artipelag, i närheten av vår skola. Vi ville ta del av den inspirerande miljön och titta närmare på några av de fantastiska skulpturer som finns i naturen runt omkring museet.

Vi fick en underbar upplevelse där naturrummet fick vara pedagogen som visade oss vägen. Vi var öppna för nya möten och möjligheter som väntade. På bussen mötte vi en kvinna som visade sig vara guide på Artipelag.

Hon frågade om hon fick guida oss. Naturligtvis tackade vi ja till det. Första stoppet blev trappan upp till taket där vi fick en fantastisk utsikt. Vår guide berättade om hur Artipelag kom till och arkitektens tankar om huset och platsen. Här finns möjlighet att uppleva med alla sinnen.

Doften av tjära påminner oss om skärgårdslandskapet. Vi fortsatte med att titta närmare på en staty som står lutad mot ett träd. Kanske tänkte konstnären att personen står och ser på solnedgången?

Vi såg ytterligare skulpturer, t ex ett gyllene ägg som vi kunde spegla oss i och ha som förgrund när vi åt vår matsäck. Sedan vandrade vi vidare på en promenad i landskapet på en träspång. Vid ett tillfälle gick vi helt tysta och lyssnade på fågelsång, vindens sus och ljudet av vatten.

På avstånd såg vi sedan en tredje större skulptur, av en människa gjort av bokstäver i olika storlekar. Det var fantastiskt att kunna gå in i själva skulpturen när vi kom dit. Vi njöt av medhavd fika och en överraskning från en av våra pedagoger. Därefter väntade vi på bussen och promenerade sista biten tillbaka till skolan.

Det blev en dag fylld av nya möten, upplevelser och kunskaper. En dag som vi kommer att minnas och glädjas över en lång tid framöver!

Så här reflekterade barnen i sina tankeböcker över utflykten:

* Vi lärde oss att huset var byggt för att smälta in i naturen.Vi lärde oss att skärgård heter archipelago på engelska, därav Artipelag. 
De tog inspiration från de 4 elementen när de byggde konstmuseet.
* Det jag gillade mest var att man fick vara uppe på taket och se utsikten och gå runt i labyrinten.
*Jag gillade stålgubben för att man kan gå in i den och den såg rolig ut.
* Jag gillade guldägget för att man kunde se sin spegelbild i den och den var fin. 
Jag tyckte om att huset speglade sig i naturen.
* Jag gillade de vackra handfaten på toaletten och att det var så fint där.
* Det bästa var promenaden från Värmdö marknad till Lemshaga.
* Det bästa med utflykten var att åka buss
.

Skolans dag

Fredagen den 24 maj hade vi skolans dag på Lemshaga.
I Uranus gröns klassrum kunde man måla vackra körsbärsträd och utanför Uranus röds klassrum hade vi fokus på vårt fågelprojekt. Man kunde gå en tipsrunda och titta på våra fina fåglar i akvarell. Hela skolan visade upp olika saker som eleverna har arbetat med under läsåret. Alla som ville kunde delta i vårt Lemshagalopp som var mycket uppskattat. Tack för en fin dag!

Planetspelet

Vi har också hunnit med att ha vårt traditionella Planetspel med lekar och rörelse i blandade grupper från förskoleklass till år tre, på vår idrottsplats. Eleverna var blandade i de sk VIM grupperna (vi på mellangården), där de redan har träffats under läsåret. Kul att vara i blandade grupper och kämpa tillsammans! Tanken är att vi ska lära känna varandra bättre, skapa en trygghet och att lära oss av varandra. Några av lekarna var Djungelvrål och 60-meter. Dagen avslutades med en stafett.

Hälsningar Elever och pedagoger i Uranus

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *