En fantastiskt maj månad med många roliga aktiviter och avslut av projekt. Det är så härligt att se hur alla elever har utvecklats under året och nu är det bara 5 skoldagar kvar på denna termin sen väntar Storgården och Jupiterteamet på er alla fantastiska Saturnus elever med familjer.

Skolan och omvärlden

Teater Frankas Monster

Besöket på Statsteatern och Frankas Monster blev så fantastisk upplevelse för alla. Teatern var spännande, lite läskig och bra skådespelare som verkligen fångade oss alla.

Innan besöket så hade vi många funderingar över vad vi skulle få se. Vi började med att prata om besöket och vad teatern skulle handla om. Samtalen fokuserade kring monster, vad kan ett monster kan vara? Vilka monster känner ni till? Hur brukar monster se ut? Vilka egenskaper brukar ett monster ha? Har monster känslor? Är alla monster läskiga? Kan en människa vara ett monster? Eleverna hade många tankar och funderingar och därefter fick alla rita sitt egna monster.

Därefter bar det iväg till Kungliga dramatiska teatern med buss. När vi kom fram samlades vi alla på trappan för att därefter ta oss in på teatern.

Vi började besöket i Foajén där de teatern redan här hade byggt upp en scen med massor av knasiga saker och roliga detaljer som skapade spänning. Här var väntan lite lång men ändå lite rolig då det var mycket att titta på och samtala kring.

När det sedan var dags för att kliva in och sätta oss vid scenen. En scen som skådespelarna beskrivit som den mest lyxiga scenen på dramaten, där man verkligen kommer skådespelarna och scenen nära. Där de innan lovad att de inte skulle röra oss även om de kanske skulle komma lite nära.

Efter många skratt, rysningar och hopp av lite rädsla så lämnade vi sedan scenen Lejonkulan ut till Foajén igen där vi fick träffa skådespelare och regissör för att få höra lite mer och få svar på våra frågor.

Därefter lämnade vi scenen Lejonkulan för att ta oss ut i det fina vädret för lite lunchmatsäck i solen på trappan där vi startade.

När vi kom hem fortsatte vi samtala om vad vi upplevt och hur allt blev. För att göra en avslutande uppgift kring att skapa kanske ett till av Frankas Monster.

Kunskaper:

SO – Forntiden

Vi har under en tid nu arbetat med forntiden vilket nu har fått ett avslut genom en oförberedd uppgift där eleverna fick visa sina kunskaper de fått under veckorna med projektet. Eleverna fick några bilder vi tidigare arbetat med samt några begrepp dessa skulle sedan sättas i rätt ordning och rätt ord till rätt tidsålder.

Skolans dag – Forntiden

På skolans dag så fortsatte vi att visa upp våra kunskaper genom en tipspromenad samt testa på att skapa Vikingaskepp genom att bygga och måla skepp.

Efter att vi arbetat med Forntiden och visat våra besökare så gick vi till Mellangården där några av oss skulle hålla i uppvärmningen för Lemshagaloppet som skulle avsluta Skolans dag! För att inte tappa hoppet och energin under rundan så hade vi alla skapat våra egna plakat och vimplar för att ge alla lite extra “uppåtpuffar”.

Tack från oss i Saturnus vi ses nästa termin som Jupiter!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *